ЄЦБ: Зростання економіки ЄС може бути слабшим, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Зростання економіки ЄС може бути слабшим, ніж очікувалось

Казна та Політика
129
Економічне зростання єврозони може бути слабкіше, ніж передбачалося раніше, у результаті ринкової кризи, сказав член керуючої ради ЄЦБ Крістіан Нуайє в інтерв'ю, опублікованому в неділю в Financial Times, однак додав, що не бачить "сильного спаду".
Ризики, яким піддаються французькі банки у зв'язку із кризою ризикованої іпотеки, нижчі, ніж у банків інших країн, а економіка Євросоюзу повинна опиратися фінансовим проблемам краще, ніж економіка США, сказав Нуайє.
"Зростання може виявитися слабшим, ніж ми сподівалися, але я не бачу сильного зниження", - сказав Нуайє, відповідаючи на запитання про вплив іпотечної кризи на європейську економіку.
Президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше попередив після засідання, що відбулося 7 лютого, що економіка єврозони може рости повільніше, ніж потенційно можливо в 2008 році.
У грудні економісти ЄЦБ прогнозували, що зростання цього року складе близько 2 відсотків, але багато політиків ЄЦБ припустили, що цю оцінку можливо, необхідно переглянути убік зниження під час публікації нового прогнозу в березні.
"Якщо зростання буде трохи нижчим від потенційного, але все-таки наблизиться до того рівня, що в нас був протягом багатьох років... я не думаю, що проведення (структурних) реформ буде неможливе", - сказав Нуайє.
Економіка ЄС у цілому "не захищена" від будь-якого спаду економіки США і наслідків фінансових проблем, викликаних іпотечною кризою, що стала причиною багатомільярдних списань у великих банках.
"Але існує безліч факторів, які означають, що європейська економіка більш стійка і може краще опиратися. Наприклад, у багатьох наших країнах існує стабільний іпотечний ринок, що захищений від внутрішньої слабості, яка є в США".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас