Микола Рудьковський з боями пройшов медогляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Микола Рудьковський з боями пройшов медогляд

Кримінал
542
У п'ятницю екс-міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, що утримується під вартою, тимчасово залишив СІЗО №13 для проходження огляду в київській приватній клініці.
Туди приїхали три народних депутати, які спробували перешкоджати поверненню пана Рудьковського під варту, через що між ними і міліцейським конвоєм відбулася бійка. Незважаючи на фізичний опір і блокаду виїзду із клініки депутатськими машинами, екс-міністра все-таки відвезли назад у СІЗО. Сьогодні Апеляційний суд Києва буде розглядати прохання адвокатів екс-міністра про обрання більш м'якого запобіжного заходу відносно обвинувачуваного.
У п'ятницю перебування екс-міністра транспорту та зв'язку Миколи Рудьковського під вартою у СІЗО №13 було тимчасово припинене (останній раз про справу пана Рудьковського Ъ повідомляв у номері від 15 лютого). Напередодні прокуратура Києва задовольнила клопотання його адвоката і видала дозвіл на разове відвідування паном Рудьковським приватної клініки "Борис" для проведення поглибленого медичного огляду, що не може бути здійснений в умовах лікарняного блоку слідчого ізолятора.
Близько 13.00 Микола Рудьковський був відконвойований із СІЗО. Його доставили прямо до вантажного ліфта клініки, де ув'язнений був переданий медикам. До цього часу в медичній установі вже перебували кілька народних депутатів від Партії регіонів, які, за їхніми словами, приїхали "підтримати" Миколу Рудьковського. Інтенсивне обстеження тривало біля двох годин. "Лікарі його оглянули та заявили, що рекомендують операцію, після чого залишили в палаті під крапельницею, - розповіла прес-секретар екс-міністра Вікторія Бутенко. - Адвокат відразу ж поїхав у прокуратуру із проханням про продовження дозволу на госпіталізацію".
"Через якийсь час прокуратура задовольнила це прохання, і документи, за якими Микола Рудьковський міг залишитися лікуватися, у терміновому порядку відправили в клініку", - додала пані Бутенко. Втім, за її словами, майже відразу після звістки про задоволення прокуратурою адвокатського прохання конвоїри сказали, що їм "дана команда забирати Рудьковського назад".
Присутні народні депутати Нестор Шуфрич, Владислав Лук'янов і Володимир Сівкович спробували перешкодити відправленню екс-міністра назад у СІЗО, і між ними та конвоїрами відбулася бійка. "Ми почали домовлятися, щоб вони почекали, поки приїдуть представники прокуратури з документами, - розповів Володимир Сівкович. - Ми тягли час і, навіть коли вони поклали Рудьковського у швидку допомогу, зробили так, що вони б ще довго не змогли зрушитися з місця".
За словами очевидців, народні депутати заблокували рух карети швидкої допомоги і міліцейського конвою власними автомобілями. У процесі цього автомобіль пана Лук'янова наїхав на ногу Нестору Шуфричу, і останній одержав травму, що пізніше лікарі кваліфікували як "ушкодження зв'язок ступні із крововиливом".
За деякими даними, між співробітниками Держдепартаменту з виконання покарань і народних депутатів була укладена усна угода, відповідно до якої останні дозволять безперешкодно повернути Рудьковського в СІЗО і не поширять відеоматеріали, на яких працівники правоохоронних органів штовхаються з парламентаріями, в обмін на те, що найближчим часом Миколі Рудьковському буде надана можливість відвідати клініку ще раз.
Проведення операції екс-міністрові було попередньо призначено на неділю, 17 лютого, однак учора він залишився в СІЗО, і штатний лікар ізолятора повідомив, що стан здоров'я пана Рудьковського є придатним для подальшого утримання під вартою.
Сьогодні Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію захисників Рудьковського щодо зміни запобіжного заходу з утримання під вартою на підписку про невиїзд.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас