Катеринчук ініціює зміну моделі стягнення ПДВ і зменшення його ставки на 5 п.п до 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катеринчук ініціює зміну моделі стягнення ПДВ і зменшення його ставки на 5 п.п до 15%

Казна та Політика
225
Лідер Європейської партії України, депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Катеринчук ініціює зміну моделі стягнення податку на додану вартість і зменшення його ставки на 5 процентних пунктів до 15%.
Про це Катеринчук повідомив журналістам під час своєї поїздки у Вінницьку область.
"У проекті Податкового кодексу, що буде поданий на розгляди парламенту до кінця цього місяця, ми пропонуємо зменшити податок на прибуток і податок на додану вартість на 5%. Але в стягненні ПДВ буде застосована нова схема - без відшкодування. ПДВ стане податком однобічної дії", - сказав він.
За словами Катеринчука, така зміна моделі стягнення ПДВ дозволить не тільки усунути корупцію, але й приведе до зниження рівня податкового тиску і виведення з тіні значної частини українського бізнесу.
"Така модель стягнення ПДВ уже на даний момент проходить апробацію в Німеччині з метою не тільки усунення корупції, але й зниження рівня податкового тиску за рахунок розширення бази оподатковування і виведення з тіні величезної кількості українського капіталу", - сказав він.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко зобов'язав Кабінет Міністрів збільшити бюджетний ресурс на відшкодування податку на додану вартість до 2 млрд. гривень.
Раніше Державна податкова адміністрація зобов'язалася до квітня ліквідувати заборгованість з відшкодування з держбюджету податку на додану вартість експортерам.
Ющенко оцінює недоодержання державним бюджетом в 2007 році коштів на 6,5 млрд. гривень через ухиляння від сплати податку на додану вартість.
Голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк прогнозує прийняття Податкового кодексу до липня 2008 року.
Рада національної безпеки та оборони підкреслює важливість доопрацювання проекту Податкового кодексу.
Раніше Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді ввести Податковий кодекс із 1 січня 2009 року.
Восени 2007 прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозував прийняття Податкового кодексу Радою до кінця 2007 року, а набрання ним чинності з 2009 року і формування держбюджету-2009 на його основі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас