Буряк спростував чутки про підготовку до скасування єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буряк спростував чутки про підготовку до скасування єдиного податку

Казна та Політика
234
Голова Державної податкової адміністрації України Сергій Буряк категорично спростував чутки про підготовку до скасування єдиного податку. "Не думаю, що зараз, у світлі політичних реалій, хтось насмілиться навіть косо подивитися убік "спрощенців", - заявив він в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
Він також назвав "політичною абракадаброю" інформацію в ЗМІ про те, що в Кабміні йде активна підготовка до скасування єдиного податку, нібито курована особисто першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим.
У той же час Буряк не відкинув певних санкцій відносно підприємців, що користуються перевагами спрощеної системи, але порушують при цьому законодавчі обмеження відносно розмірів доходу. "Якщо ти на спрощеній системі оподатковування, то в такому випадку твій річний дохід не повинен перевищувати 500 тис. грн.
А в нас є 2,5 тис. суб'єктів, що перебувають на спрощеній системі оподатковування, які торік показали оборот понад 10 млн грн", - сказав він. Подібні порушення, за словами Буряка, приводять до значного недоодержання податкових надходжень. "Таким чином, з-під оподатковування пішло мінімум мільярда три", - сказав Буряк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас