Мінекономіки України пропонує уряду оптимізувати держрегулювання цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України пропонує уряду оптимізувати держрегулювання цін

Казна та Політика
127
Міністерство економіки України направило в Кабінет міністрів проект плану антиінфляційних заходів, які спрямовані, серед іншого, на оптимізацію державного регулювання цін, повідомляється на веб-сайті Мінекономіки.
"Зменшення тимчасових дисбалансів на продовольчих ринках, недопущення необґрунтованого підвищення цін на окремі соціально важливі товари; підвищення ефективності адміністрування цін (тарифів) на продукцію (послуги) суб'єктів природних монополій і послуги житлово-комунального господарства", - вказуються в повідомленні цілі, на які спрямовані пропоновані заходи.
Крім того, у повідомленні відзначено, що проект плану антиінфляційних заходів передбачає зусилля, спрямовані на підвищення ефективності грошово-кредитної і бюджетної політики, на розвиток фондового ринку та на енергозбереження.
У Мінекономіки агентству "Інтерфакс-Україна" пояснили, що серед запропонованих заходів: забезпечення формування продовольчого резерву та здійснення товарних інтервенцій, стимулювання нарощування населенням заощаджень.
Як повідомлялося, уряд України прогнозує інфляцію в 2008 році на рівні до 10%. У той же час незалежні експерти вважають, що її значення буде набагато вищим. За попередніми оцінками НБУ, під час відсутності змін держбюджету-2008 інфляція може скласти 14,8%.
Інфляція в Україні в січні-2008 прискорилася до 2,9% у порівнянні з 2,1% у грудні. Інфляція в Україні в 2007 році виросла до 16,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас