Юань досяг максимального рівня до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань досяг максимального рівня до долара

Валюта
206
Китайський юань досяг у п'ятницю найвищого рівня щодо долара США після того, як Народний банк КНР установив центральний паритет юаню до долара на максимальному рівні із часу ревальвації 2005 року.
Новий паритет свідчить про те, що центробанк КНР прагне швидше підвищувати вартість юаню для боротьби з інфляцією. Це поклало кінець чуткам про те, що різке зниження юаню під час торгів у середу могло означати зміну економічної політики країни.
Центробанк зафіксував паритет на рівні 7,1763, хоча в четвер він становив 7,1890. Попередній максимум орієнтира спостерігався 5 лютого на рівні 7,1846.
"Установивши такий високий паритет сьогодні, центробанк, як видно, хотів дати юаню більш сильний поштовх нагору, що став би імпульсом для подорожчання валюти в найближчому майбутньому. Це могло бути зроблено для того, щоб компенсувати час простою ринку під час новорічних свят за місячним календарем", - вважає дилер китайського комерційного банку в місті Шеньчжень.
Багато трейдерів вважають, що Народний банк Китаю встановлює зразковий цільовий орієнтир того, наскільки може рости юань щомісяця, ґрунтуючись на стані економіки на момент фіксації паритету. Тому існує ймовірність того, що в другій половині лютого юань буде рости швидше, щоб заповнити тижневі канікули в першій половині місяця.
Юань досяг постревальваційного максимуму на рівні 7,1760 на початку торговельної сесії в п'ятницю. У середині дня спостерігався відкат валюти до 7,1820, але цей рівень однаково вищий, ніж показник 7,1904, продемонстрований при закритті торгів у четвер.
Китайська валюта практично не змінилася в ціні в порівнянні з рівнем кінця січня, коли за один американський долар давали 7,1818 юаню. За минулий місяць вартість китайської валюти щодо долара виросла на 1,7 відсотка.
Хоча дилери не чекають, що юань буде рости січневими темпами протягом решти місяців року, відповідно до їхніх прогнозів, зростання за 2008 рік може скласти більше 8,5 відсотка. Через сильну інфляцію в Китаї значна частина цього приросту буде спостерігатися, швидше за все, у першій половині 2008 року.
Китайські чиновники повинні оголосити про темпи споживчої інфляції за січень у наступний вівторок. На думку багатьох експертів, інфляція в першому місяці 2008 року виявиться на найвищому рівні за останні 11 років і складе 7,1 відсотка. Середній прогноз 17 аналітиків, опитаних Рейтер, близький до цього значення.
Деякі дилери як і раніше вважають, що китайська валюта може побити психологічно важливий рівень в 7 юанів за долар у найближчі два тижні.
На гонконгському ринку однорічні безпоставочні форварди на долар/юань трохи знизилися до рівня 6,6000/60 вранці у п'ятницю в порівнянні з рівнем 6,6060/6,6110 вечора четверга
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас