Слово в Європі дорожче від долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слово в Європі дорожче від долара

Валюта
722
Всі вже звикли до того, що економісти зі світовим ім'ям роблять прогнози, але, схоже, дотепер ніхто так і не усвідомив, що прогноз - не реальна ситуація, а лише спроба передбачити її.
Так виступ глави ФРС Бена Бернанке на цьому тижні обрушив не тільки долар, але й фондові ринки США, що в підсумку знову ж відіб'ється на світовій економіці в цілому.
До речі кажучи, долар, що відновив до цього позиції, буквально за один день втратив їх з більш глибоким провалом, наблизившись до позначки 1,47. Попереднє зростання, що далося важкими зусиллями, тенденція до стабільності, що з’явилася, були перетворені в порох лише одним словом.
Аналітики ж з такою ж легкістю пророкують імовірність рецесії в США, начебто підкидають монету та вгадують - орел чи решка. А як же - зганьбитись не можна, більше не повірять. А пророкувати з ймовірністю 50/50 - те ж, що ворожити на кавовій гущині.
Можливо все-таки краще вдатися до фактичних даних, а не прогнозів.
Європа починає імпортувати більше, ніж експортувати. Азія яка зав'язана на економіці США перебуває не в кращій ситуації. А США, навіть у своїй слабості та економічній нестабільності вкотре показують усьому світу свою велич і значимість.
Напрошується висновок: економічна криза в США це заздалегідь добре продумана економічна стратегія. Тактичний хід, який можливо ми побачимо найближчим часом, буде не передбачуваний.
А що в нас...Як наші аналітики не пророкували, що світова криза нас не зачепить, зачепила... Не сильно, але дуже помітно.
Стрімке зростання інфляції, не дивлячись на всі обіцянки уряду, продовжує набирати обертів. Причин багато, про усі говорити не будемо. Пригадаємо одну, мабуть не маловажну - ми вже хочемо жити за принципом англійців: Я не на стільки багатий, щоб купувати дешеві речі. Але, на жаль, цей принцип в Україні працює проти нас самих, якщо є попит на дорогі товари, значить, з'явилася зайва копійка, а це означає, можна піднімати ціни і на більш дешеву продукцію. А чому б і ні...
А тут ще й Росія намагається показати Україні хто в "домі" хазяїн. Пам'ятайте - велика і могутня рука може бути як жорсткою, так і м'якою. Може не зовсім доречно, але прислів'я: "Бий своїх, щоб чужі боялися", дуже актуальне. Замість того, щоб створювати єднання, російські мужі лише сприяють віддаленню України і прагненню якнайшвидшої інтеграції в Євросоюз.
Боротьба за владу засліплює. А це приводить до помилок, які будуть усвідомлені через багато років. Чи буде хтось про це шкодувати? Ні, це буде лише історія.
(ТупУм)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас