Великі міжнародні банки можуть бути змушені списати ще 120 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі міжнародні банки можуть бути змушені списати ще 120 млрд дол.

Валюта
238
Великі міжнародні банки можуть бути змушені списати ще $120 млрд у випадку поглиблення кризи в сфері страхування облігацій, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на аналітиків UBS.
"Банки проробили певну роботу відносно списання активів, - говориться в доповіді аналітика UBS Філіпа Фінча. - Однак очікується продовження цього процесу".
За його оцінкою, обсяг списання вартості облігацій, забезпечених портфелем боргових зобов'язань (collateralized debt obligations, CDO) і активів, пов'язаних із субстандартними іпотечними кредитами (subprime), уже досяг $150 млрд і може зрости до $120 млрд.
"Ризики ростуть і поширюються, ситуація з ліквідністю усе ще далека від нормальної", - відзначається в доповіді.
Страховики облігацій (monoline insurers) гарантують виплату номіналу та відсотків облігації, якщо її емітент повідомляє про дефолт.
У цей час страховики облігацій зазнають великих труднощів у зв'язку з падінням вартості паперів, забезпечених кредитами subprime.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's повідомляло раніше, що планує завершити перегляд рейтингів MBIA і Ambac до кінця лютого. Втрата рейтингів цими компаніями, які гарантують боргові зобов'язання на суму $1,2 трлн, може привести до обвалу котирувань страхованих ними облігацій і, отже, новим списанням у банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас