Мінекономіки обіцяє збільшення товарообігу до 40% після приєднання до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки обіцяє збільшення товарообігу до 40% після приєднання до СОТ

Казна та Політика
179
Якщо Верховна Рада ратифікує протоколи щодо вступу до СОТ, які підписав Президент України Віктор Ющенко, то вже в 2010 р. зовнішній товарообіг України збільшиться на 40%, повідомив міністр економіки України Богдан Данилишин.
За його словами, у цей час сальдо зовнішнього товарообігу України є негативним, і такі тенденції збережуться в 2008 році.
"Але якщо до липня ми ратифікуємо протоколи СОТ, то для наших виробників відкриються широкі можливості для виходу на світові торговельні ринки. Це дасть можливість до 2010 р. зовнішній товарообіг України збільшити на 40%", - сказав він.
Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Ющенко переконаний, що парламенту вдасться ратифікувати протокол про вступ України до Світової організації торгівлі, якщо там "не буде процвітати популізм".
5 лютого в Женеві Президент Віктор Ющенко і Генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль Ламі підписали протокол про вступ України до СОТ.
СОТ надала Україні п'ять років перехідного періоду для адаптації окремих її норм і положень і оприлюднила умови вступу України в організацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас