Промова Бернанке спричинила падіння на біржах США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промова Бернанке спричинила падіння на біржах США

Фондовий ринок
940
Американські фондові індекси впали після виступу глави ФРС Бена Бернанке в Сенаті.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 175,26 пункту, або на 1,4%, до 12376,98 пункту. "Високотехнологічний" Nasdaq Composite скоротився на 41,39 пункту, або на 1,7%, і закрився на позначці 2332,54 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зі зниженням на 18,35 пункту, або на 1,3%, на позначці 1348,86 пункту.
Глава ФРС визнав, що кредитна криза буде впливати на економіку. Крім того, Бернанке заявив, що він поки не бачить ознак закінчення спаду в секторі житлової нерухомості. Така ситуація пов'язана із тривалими проблемами в кредитному секторі. Глава ФРС відзначив, що кредити стали більш дорогими і менш доступними, що вдарило по споживачах.
Для запобігання спаду Федеральна резервна система та уряд США почали низку заходів, включаючи різке зниження процентної ставки по федеральних фондах і прийняття програми додатково стимулювання економіки. Втім, аналітики не впевнені, що всі ці заходи допоможуть запобігти рецесії. Мартін Фелдштайн із Гарвардського університету заявив, що проблеми в кредитному секторі настільки серйозні, що ймовірність рецесії оцінюється в 50%. Він відзначив, що банки використають зниження процентної ставки для вирішення власних проблем, тому що пом'якшення грошово-кредитної політики відбулося вже після того, як вони почали зазнавати втрат. Таким чином, зниження ставки ніяк не відбилося на позичальниках.
Коментарі Бена Бернанке підсилили побоювання, що втрати, зазнані в результаті кредитної кризи, вийдуть за межі фінансового сектора. Хвилювання інвесторів підсилилися після того, як аналітики Lehman Brothers (LEH) знизили прогнози прибутку компаній Merrill Lynch (MER), Goldman Sachs (GS) і Morgan Stanley (MS). Експерти Lehman вважають, що ці компанії будуть змушені оголосити про додаткові списання у зв'язку з іпотечною і кредитною кризами. Акції Merrill Lynch упали на $1,46, або на 2,8%, до $50,72. Котирування акцій Goldman Sachs втратили $3,62, або 2%, і закрилися на позначці $176,56. Папери Morgan Stanley подешевіли на $0,61, або на 1,4%, до $42,62.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що впали, перевищило число акцій, що виросли, у співвідношенні 3 до 1. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq дорівнювало 3 до 1. Обороти на NYSE були середніми - 1,4 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали майже 2,3 млрд. акцій
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас