Рудьковському загрожує 15 років тюрми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рудьковському загрожує 15 років тюрми

Кримінал
2134
Екс-міністр транспорту та зв'язку України Микола Рудьковський може бути засуджений до тюремного ув'язнення терміном від 7 до 12-15 років за розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного слідчого управління Андрій Хочунський.
Хочунський сказав: "Відповідно до законодавства, за розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах колишній Міністр транспорту та зв'язку України Микола Рудьковський може одержати термін від 7 до 12-15 років позбавлення волі". "Слідство по цій справі майже завершено і після ознайомлення захисту з її матеріалами воно буде передано в суд", - підкреслив начальник управління.
Він також додав, що суд у справі Рудьковського буде відкритим.
Крім того, Хочунський додав, що Олександра Ніколаєнко - супутниця Рудьковського, що, на думку слідства, супроводжувала його під час польоту в Париж, слідством не допитувалася.
"У цей час вона перебуває на території Сполучених Штатів Америки", - пояснив слідчий.
Нагадаємо, 11 лютого Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід колишньому Міністрові транспорту та зв'язку Рудьковському на утримання під вартою. Його помістили в Лук’янівське СІЗО N13.
Відносно Рудьковського порушена кримінальна справа за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення коштів в особливо великих розмірах) за розтрату майна під час здійснення приватної поїздки за маршрутом Київ-Париж-Київ.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас