Урядова комісія прийняла рішення почати інвентаризацію майна "Еліта-центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урядова комісія прийняла рішення почати інвентаризацію майна "Еліта-центр"

Нерухомість
184
Урядова комісія вирішила почати інвентаризацію майна, що належало "Еліта-центру", у найближчі дні.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.
Продаж цього майна стане одним з фінансових джерел погашення завданих інвесторам збитків.
Відзначимо, що засідання Комісії з вирішення проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків у результаті діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр", відбулося сьогодні в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України під головуванням міністра Василя Куйбіди. На зборах були присутні також представники потерпілої сторони.
Під час обговорення планування роботи комісії, було ухвалено рішення першочергово проробити списки тих, хто зазнав збитків, для того, щоб визначити, яку кількість квартир необхідно побудувати. Уточнення списків буде проводити Міністерство внутрішніх справ разом із КМДА. МВС називає цифру 1779 чоловік. КМДА сформувала список з 350 чоловік, які мають потребу в першочерговому забезпеченні житлом.
Однак представники потерпілої сторони вимагають, щоб КМДА надала цей список для вивчення Урядовою комісією, оскільки, за їхніми словами, вони мають інформацію, що в список потрапили сторонні особи. У відповідь на це, заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук відразу ж розпорядилася про передачу Комісії названих списків.
Ще одним з рішень Комісії стало направлення звернення до Київської міської ради із проханням установити символічну орендну плату за ті 14 земельних ділянок, які міськрада виділила під забудову житла для постраждалих людей від діяльності "Еліта-центр".
Відзначимо, 12 лютого ц.р. Президент України Віктор Ющенко підписав указ "Про додаткові заходи щодо вирішення проблеми забезпечення житлом громадян, що постраждали в результаті діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр".
Президент доручив Київській міській державній адміністрації разом з Міністерством внутрішніх справ України скласти у двотижневий термін за участі представників громадян, що постраждали в результаті діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр", перелік фізичних і юридичних осіб, визнаних у встановленому порядку потерпілими в результаті діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр".
При цьому, КМДА, ФДМ, МВС повинні забезпечити проведення інвентаризації майна, що належало групі будівельних компаній "Еліта-центр" і у встановленому порядку оцінити це майно, і проінформувати про результати роботи представників постраждалих громадян.
У той же час КМДА повинна розробити за участі представників постраждалих громадян і визначити порядок відшкодування відповідно до законодавства вартості інвестицій, внесених постраждалими громадянами для будівництва житла групою будівельних компаній "Еліта-центр", визначити терміни здійснення заходів щодо їхнього відшкодування.
Нагадаємо, 4 лютого ц.р., у день другої річниці викриття афери навколо "Еліта-центр", десять обдурених вкладників почали безстрокове голодування під стінами Секретаріату Президента. Вони вимагали від керівників держави захистити законні права на житло всіх 1759 обдурених інвесторів.
Президент особисто поспілкувався з обдуреними вкладниками, пообіцявши, що рішення проблеми буде стосуватися всіх потерпілих.
Також Президент оголосив догану мерові Києва Леоніду Черновецькому за неналежне виконання його указу про забезпечення потерпілих від афери "Еліта-центр" житлом. 8 лютого ц.р. після зустрічі з В.Ющенком десять вкладників призупинили безстрокове голодування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас