Тимошенко поставила завдання знизити інфляцію вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко поставила завдання знизити інфляцію вдвічі

Казна та Політика
344
Рівень інфляції за 2008 рік не перевищить 9,6-9,8%. Про це сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів заявила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
За словами Прем'єра, "інфляція повинна бути значно знижена, попередній уряд завершив рік з інфляцією майже 17%".
"Ми говоримо про те, що цей рік ми повинні, як би не було важко, з якою би негативною базою ми не починали, завершити рік на рівні не вище 10%", - сказала Тимошенко.
На думку Прем'єра, значне скорочення інфляції буде "потужним сигналом стабілізації всіх економічних процесів, що відбуваються сьогодні в Україні", повідомляє УНІАН.
"Наш уряд здатний зменшити інфляцію майже у два рази в порівнянні з минулим роком, і ми будемо намагатися це робити. Для цього нам необхідна погоджена, професійна, чітка робота всіх галузей влади і, безумовно, співробітництво уряду з Національним банком для того, щоб ми мали можливість виконувати ці прогнозні показники", - відзначила Тимошенко.
Нагадаємо, за даними Державного комітету статистики в січні 2008 року інфляція в Україні склала 2,9% відносно попереднього місяця. У порівнянні із січнем 2007 року споживчі ціни виросли на 19,4%. За підсумками 2007 року інфляція склала 15%.
8 лютого голова Секретаріату Президента України Віктор Балога піддав Кабмін Тимошенко критиці за високий темп інфляції і, викликане ним, збільшення цін у січні. "Президент України Віктор Ющенко розцінює високий темп інфляції як серйозний виклик Кабінету Міністрів України, що повинен негайно розробити та провести комплекс дієвих антиінфляційних заходів", - зокрема сказав Балога.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас