Зміна цін на квартири в Севастополі за тиждень з 04 до 11 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміна цін на квартири в Севастополі за тиждень з 04 до 11 лютого

Нерухомість
356
За даними інформаційно-аналітичного порталу Канзас за минулий тиждень із 04 до 11 лютого 2008 року індекс вартості вторинного житла Севастополя виріс на 7 $/кв.м. або 0,5%. Поточне значення індексу вартості становить 1394 $/кв.м.
На ринку вторинного житла Севастополя на сьогоднішній день явно спостерігається зростаючий тренд. За прогнозами експертів компанії "Канзас", ціни на житло Севастополя і далі будуть рости, а з наближенням весни активність учасників ринку тільки підвищиться.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальноринковим показником. Збільшення або зниження цього показника слугує індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційною зміні індексу вартості.
Другим показником, що розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З одного боку це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості (% на місяць), а з іншого боку - значення похідної індексу вартості.
Індекс цінового очікування вторинної житлової нерухомості Севастополя за минулий тиждень не змінився. Поточне значення індексу цінового очікування перебуває в позитивній області і становить 0,5%. Таке значення індексу цінового очікування дає підстави припускати подальше підвищення цін на вторинну нерухомість Севастополя.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати приховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють уявити темпи приросту цін на найближчі тижні, і навіть місяці. Індекс очікування слугує інструментом оцінки дій з вкладення коштів, допомагає стежити за прихованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає очікування можливого зниження цін.
Компанія вже більше двох років проводить розрахунки індексів нерухомості міста Севастополь і аналізує їхню динаміку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас