Ринок корупції перевищує 1 трлн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок корупції перевищує 1 трлн євро

Казна та Політика
232
Європейська комісія вирішила почати дослідження щодо зв'язків між організованою злочинністю та корупцією. Відповідне рішення було прийнято Комісією сьогодні.
"Вартість корупції становить на сьогодні близько 5% світової економіки, або більше 1 трлн. євро. ЄС повинна вживати дії. Я налаштований підрізати крила організованій злочинності всіма доступними заходами", - заявив із цього приводу віце-президент Єврокомісії, відповідальний за питання юстиції, свободи та безпеки Франко Фраттіні.
За його словами, сьогодні організована злочинність використовує хабарі для того, щоб полегшити свою діяльність і захистити себе від розслідувань і переслідувань.
Представник Єврокомісії відзначив, що попередні заходи для боротьби з організованою злочинністю та корупцією вже здійснені, однак Єврокомісія хоче знайти нове покоління контрзаходів для боротьби із цими явищами.
Нове дослідження Єврокомісії повинне сконцентруватися на трьох напрямках: дослідження динаміки як "класичної", так і "корпоративної" організованої злочинності для визначення, коли корупція є найкращим методом; виявлення уразливості до корупції з боку організацій приватного сектора та визначити, як можуть бути виявлені зв'язки між організованою злочинністю та корупцією.
4 лютого Єврокомісія заявила про недостатність прогресу Болгарії та Румунії в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, а також у здійсненні судових реформ.
При цьому представник Єврокомісії Марк Грей відзначив, що недостатній прогрес, здійснений Болгарією та Румунією для виконання взятих на себе зобов'язань, бере під сумнів процес розширення ЄС у цілому.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас