Сугоняко: Виплати за знецінені внески колишнього Ощадбанку СРСР потрібно призупинити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко: Виплати за знецінені внески колишнього Ощадбанку СРСР потрібно призупинити

Казна та Політика
2174
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко виступає за призупинення компенсаційних виплат за внески, що знецінилися, колишнього Ощадбанку СРСР. Про це він заявив журналістам.
"Я вважаю, що необхідно призупинити. Якщо не призупинити і продовжувати виплачувати 20 млрд то це буде щось страшне", - сказав Сугоняко.
За його словами, рівень інфляції може досягти дуже високого рівня. "Ми будемо мати інфляцію, про яку страшно говорити", - додав він.
Сугоняко також відзначив, що дані виплати потрібно призупинити на період, поки не буде подолана світова криза і поки не буде впевненості, що не буде кризи із гривнею.
Для подолання інфляції, за його словами, необхідно виконати декілька умов: подумати про зменшення дефіциту бюджету, переглянути соціальні виплати, скоротити кредитування населення.
Президент АУБ вважає за необхідне продовження виплат у той момент, коли рівень інфляції буде до 10%.
Олександр Сугоняко також додав, що Україна повинна визнати борги колишнього Ощадбанку СРСР своїми і також необхідно проводити переговори з Росією про те, що вона (Росія) як правонаступник Ощадбанку СРСР також повинна визнати дані борги своїми.
Як повідомляло агентство, АУБ створено в 1990 році.
До складу АУБ входить 126 банків і 5 регіональних банківських союзів (Дніпропетровський, Харківський, Кримський, Одеський банківські союзи та Асоціація банків Львівщини).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас