Венесуела готова до "економічної війни" зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела готова до "економічної війни" зі США

Казна та Політика
159
Венесуела готова до "економічної війни" зі США, заявив міністр закордонних справ Венесуели Ніколас Мадуро.
Раніше президент Венесуели Уго Чавес розцінив звернення ExxonMobil у суд з вимогою заморозити активи державної нафтогазової корпорації Petroleos de Venezuela (PDVSA) як початок економічної війни. Чавес сказав, що, якщо $12 млрд. PDVSA будуть заморожені, Венесуела припинить поставки нафти в США.
У травні 2007 року у Венесуелі набув чинності закон про націоналізацію всіх родовищ нафтоносного поясу ріки Оріноко, де ExxonMobil добувала важку та надважку нафту за підписаними в 1990-і роки угодами.
Американська корпорація не погодилася продовжити роботу на передбачених новим законодавством умовах міноритарного партнера PDVSA.
"ExxonMobil намагається зачепити національні інтереси країни, але "не змогла і не зможе домогтися цього", - заявив Мадуро.
Він відзначив, що Венесуела протистоїть "могутньому опонентові та ворогу - правлячому клану США, що не припиняє і не припинить спроб дестабілізувати країну та знову перетворити її в залежну нафтову колонію".
Голова МЗС висловив упевненість у тому, що "венесуельці підготовлені, навчені та сильні, щоб відбити будь-яку агресію імперії".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас