Ющенко відбув з робочим візитом до РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко відбув з робочим візитом до РФ

Енергетика
202
Президент України Віктор Ющенко відбув із дводенним робочим візитом у Російську Федерацію. Головна мета візиту - участь у засіданні україно-російської міждержавної комісії.
Ющенко проведе зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним у форматі віч-на-віч, повідомляє прес-служба глави держави.
Після завершення засідання запланована церемонія підписання двосторонніх документів. А саме: "Плану дій Україна - Росія до 2009 року (першочергові заходи у двосторонніх відносинах)" і "Протоколу Другого засідання Україно-російської міждержавної комісії".
Ющенко 13 лютого в Москві зустрінеться із представниками української громади, ознайомиться з діяльністю Культурного центру України в Москві і покладе квіти до пам'ятника Тараса Шевченка.
Напередодні під час зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко Ющенко заявив, що важливим питанням порядку денного україно-російських переговорів стануть взаємини в газовій сфері. "Це питання неодмінно з'явиться в діалозі двох Президентів", - сказав глава держави.
Як повідомлялося, "Газпром" попередив, що з 12 лютого може припинити поставки російського газу в Україну, оскільки на даний момент в Україні "осіло" 1,5 млрд куб. м цього газу і заборгованість за нього наближається до 500 млн дол. Загальний прострочений борг по поставках газу в Україну досяг 1,5 млрд дол.
Увечері 11 лютого прес-служба Кабінету міністрів повідомила, що "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про погашення заборгованості за газ і поставки газу в Україну не припиняться 12 лютого. Досягнуто домовленість про підписання технічних актів про споживання газу в попередні місяці і про подальше погашення заборгованості за спожитий раніше газ, повідомила прес-служба.
У свою чергу, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов спростував дану інформацію, озвучену урядом України про узгодження умов виплати боргів за поставлений газ. За його словами, "переговори не закінчені, домовленостей нема".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас