ПФТС тимчасово підняв голову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС тимчасово підняв голову

Фондовий ринок
190
Після падіння минулого тижня індекс ПФТС взяв частковий реванш і за підсумками торгів у понеділок виріс на 18,67 пункту (1,76%), до 1080,79 індексного пункту. Обсяг торгів склав 224,5 млн. грн.
"Український ринок частково відіграв зниження минулого тижня на тлі росту оптимізму на міжнародних ринках і збереження позитивних очікувань відносно збереження темпів росту української економіки, - стверджує аналітик ІК "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук. - Найбільш популярними сферами для інвестицій залишаються металургія та машинобудування, а також об'єкти, які готуються до приватизації".
Лідерами з обсягів торгів у понеділок стали "Київенерго" (16,3 млн. грн.), "Дніпренерго" (11,6 млн. грн.) і "Центренерго" (10,9 млн. грн.). Користувалися популярністю акції Єнакіївського металургійного заводу та Алчевського меткомбінату на тлі триваючого росту світових цін на сталевий прокат. Акції "Мотор Січ" досягли дна наприкінці минулого тижня, а вже в понеділок було зафіксовано зростання на 2,03%.
"Маріупольський завод важкого машинобудування нарешті відреагував на 60%-ве зростання обсягів виробництва холдингової компанії "Азовмаш" у січні, підвищивши котирування на 4,1%,- відзначив Денис Шаврук. - А "Укртелеком" помітно виріс (+2,81%) на спекуляціях про можливість продажу 67,8% компанії не менш ніж за $7 млрд.". А "Укрнафта" пішла за змінами світових котирувань нафти на тлі росту напруженості між США та Венесуелою.
Проте, на думку аналітиків, можна чекати, що відновлення котирувань не протриває довго, оскільки зростання напруженості з поставками газу, а також невирішені проблеми з іпотечним ринком США та очікування поновлення дефіциту ліквідності відображаються на поточних котируваннях компаній лише частково.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас