Мер Києва сприймає як політичний акт догану президента на свою адресу щодо афери "Еліта-Центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Києва сприймає як політичний акт догану президента на свою адресу щодо афери "Еліта-Центр"

Нерухомість
234
Мер Києва Леонід Черновецький сприймає як політичний акт догану президента на свою адресу у зв'язку з незадовільним вирішенням проблеми обдурених інвесторів групи будівельних компаній "Еліта-Центр".
"Я сприймаю указ (про винесення догани) як акт політичний, і в принципі підтримую президента в тому, що він стурбований ситуацією з "Еліта-Центр", - заявив Черновецький на прес-конференції в понеділок.
"Але ми всі питання формально давно вирішили, і вся проблема була в тому, що не вистачало людяності в людей, які займалися цим, і вони спровокували потерпілих від "Еліта-Центр" піти до адміністрації президента", - також відзначив мер.
"Мер правильно оголосив догану, але тільки не тій персоні, і я її продублюю відповідним чином", - також додав він.
Зокрема, Черновецький заявив, що має намір оголосити догану своєму заступникові Віталію Журавському, що курирував питання "Еліта-Центру".
Черновецький також підкреслив, що "насправді, Київська міськадміністрація зробила все, щоб нових "еліт-центрів" не з'являлося".
Зокрема, він відзначив, що під час своєї каденції на посаді глави Київської міськадміністрації направив багато листів на адресу адміністрації президента і Кабінету міністрів із пропозиціями про законодавче врегулювання даної проблеми. Зокрема, за словами Черновецького, він пропонує прийняти законопроект, відповідно до якого квартири зможуть продаватися тільки вже в побудованих будинках.
Разом з тим, за його словами, він не одержав на свої листи жодної відповіді. "Тому що дуже багато людей у Верховній Раді - народних депутатів - займаються будівництвом житла на території різних міст України, особливо в Києві", - відзначив Черновецький.
При цьому Черновецький також підкреслив, що проблема з "Еліта-Центром" пов'язана і з тим, що майданчики групі "Еліта-Центр" виділяла "стара адміністрація". "Я заявляв про те, що у Волконського були з нею (міськадміністрацією) зв'язки. Звичайно, без зв'язків з місцевими шахраями Волконський цей "Еліта-Центр" не створив би і не створив би проблем на 400 млн грн для людей", - відзначив Черновецький.
Як повідомлялося, 1 листопада у Швейцарії був затриманий Волконський (справжнє ім'я Шахов Олександр, 1971 р. р., уродженець Кемерово, РФ), обвинувачуваний в організації шахрайства "Еліта-Центру". На початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. Близько 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла.
Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас