Microsoft Corp. не планує відмовлятись від боротьби за купівлю Yahoo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft Corp. не планує відмовлятись від боротьби за купівлю Yahoo

Фондовий ринок
137
Найбільший у світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. не має наміру відмовлятися від боротьби за покупку інтернет-компанії Yahoo! Inc.
Microsoft опублікував офіційну відповідь на відмову керівництва Yahoo прийняти поточну пропозицію Microsoft вартістю 44,6 млрд дол.
Софтверний гігант висловив співчуття, що рада директорів Yahoo "не прийняла справедливу пропозицію Microsoft про злиття двох компаній". У той же час Microsoft продовжує вважати, що угода злиття відбиває інтереси обох сторін, повідомляється в розповсюдженому сьогодні прес-релізі корпорації Білла Гейтса.
"Відмова ради директорів Yahoo не змінює нашої позиції щодо стратегічних і фінансових переваг нашої пропозиції. Ми залишаємо за собою право на всі необхідні кроки, щоб переконати акціонерів Yahoo у цінності пропозиції Microsoft", - говоритися в повідомленні корпорації.
Напередодні рада директорів Yahoo офіційно відмовилася від пропозиції Microsoft, пославшись на те, що вона "істотно недооцінює компанію". Раніше Microsoft запропонував придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол. За кожну акцію власника інтернет-порталу Microsoft пропонує заплатити 31 дол., що на 62% вище від ринкової ціни Yahoo! Inc. на момент закриття торгів на NYSE 31 січня 2008 р. (19,18 дол.). Софтверний гігант запропонував Yahoo обміняти свої акції на готівку, або на акції Microsoft. Загальна сума угоди повинна була бути наполовину виплачена акціями, а наполовину - готівкою.
Microsoft розраховує, що покупка Yahoo дозволить йому гідно конкурувати з Google, що володіє найбільш популярним інтернет-розвідувачем. Частка Google на ринку пошукових і рекламних інтернет-послуг значно перевершує як частку Yahoo, так і частку Microsoft.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас