Січень приніс масштабні втрати на всі фондові ринки світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Січень приніс масштабні втрати на всі фондові ринки світу

Фондовий ринок
252
Січень став місяцем значних втрат на фондових ринках світу. Лише деякі, досить ізольовані, ринки змогли закінчити місяць із невеликим приростом, але масштабне зниження спостерігалося у всіх регіонах планети, знизивши капіталізацію акцій компаній в усім світі на 5,2 трлн дол., говориться 8 лютого в прес-релізі агентства Standard & Poor's.
За січень ринки, що розвиваються, втратили 12,44%, а розвинені впали на 7,83%. "Ледве можна було знайти безпечну бухту в умовах, коли 50 з 52 фондових ринків світу завершили місяць у мінусі, а 25 з них показали втрати у двозначних цифрах, - заявив Говард Сілверблад, старший індексний аналітик в Standard & Poor's. - Висока волатильність, швидкі розвороти ринку та настроїв інвесторів, а також вражаюче низькі котирування акцій стали основними ознаками місяця”.
Всі 26 розвинених фондових ринків виявилися на негативній території за підсумками січня, а 16 з них втратили мінімум 10%. Втрати за січень перекреслили всі досягнення минулого і за підсумками трьох місяців всі ринки показали зниження. За підсумками 12 місяців результати виявилися змішаними. У січні 15 ринків завершили 12-місячний період зі зростанням, 11 із втратами, а 6 із втратами у двозначних цифрах.
Незважаючи на зростання фондових ринків у Марокко на 10,17% і Йорданії на 3,11%, за підсумками січня ринки, що розвиваються, показали обвальне зниження, упавши в середньому на 12,44%. Фондовий ринок Туреччини виявився найбільшим потерпілим, показавши падіння на 22,70%. Китай посів друге місце серед зазнавших найбільші втрати, обвалившись на 21,40%, а третє місце в списку зайняла Росія із втратами 16,12%. Відразу за Росією виявився фондовий ринок Індії, втративши 16,00%. У січні лише 5 ринків, що розвиваються, завершили тримісячний період зі зростанням. При цьому тільки Аргентина та Тайвань завершили 12-місячний період із втратами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас