Євро виріс до долара на заявах голови ЄЦБ про міцність європейської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро виріс до долара на заявах голови ЄЦБ про міцність європейської економіки

Валюта
352
Євро виріс до долара в понеділок на заяві глави Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клода Тріше про те, що макроекономічні показники гарні і що жоден із членів ради банку не закликає до скорочення процентних ставок, повідомило агентство Bloomberg.
До 9:57 курс євро до долара піднявся до $1,4558 з $1,4504 у п'ятницю. До ієни європейська валюта подорожчала до 155,87 з 155,71 ієни.
"Євро зміцнився на коментарях Тріше", - вважає Рей Еттріл з Forecast Ltd. Обсяг торгів у понеділок може бути меншим від звичайного через вихідні в Японії та Китаї, відзначив він.
"У керуючій раді банку ніхто не закликає ні до збільшення ставок, ні до скорочення ставок", - заявив Ж.-К.Тріше в інтерв'ю газеті Nikkei. Він відзначив, що економічна ситуація в єврозоні не така, як у США.
У комюніке за підсумками засідання "групи семи", що відбулось 9 лютого в Токіо, говориться про збереження ризиків погіршення ситуації у світовій економіці - у тому числі подальше погіршення стану справ на ринку житла в США та ускладнення кредитних умов. Міністри і глави ЦБ "сімки" не вказали, які заходи вони мають намір почати, відзначивши лише, що вони можуть бути і колективними, і індивідуальними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас