У Франції судять трейдера-рекордсмена за збитки банку у розмірі 5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції судять трейдера-рекордсмена за збитки банку у розмірі 5 млрд євро

Кримінал
192
Жером Кервьєль сьогодні, 8 лютого, постане перед трьома суддями Апеляційного суду, відповість на їхні питання, після чого ними буде вирішене питання про його ув'язнення під варту.
Чи варто помістити Жерома Кервьєля в слідчий ізолятор, щоб дати суддям час прояснити справу про пропажу з банку Societe Generale 4,8 млрд євро? - задається питанням Le Figaro.
Генеральна прокуратура паризького апеляційного суду, що раніше заявляла про необхідність захисту підозрюваного від нього самого або від замаху, сьогодні в другій половині дня висловиться за цю міру, тому що вона необхідна, щоб полегшити розслідування та одночасно гарантувати, що Жером Кервьєль постане перед судом.
На підтримку даного запобіжного заходу генпрокуратура напередодні заявила, що обставини справи дуже серйозні, а завданий збиток просто нечуваний. Крім того, прокуратура взяла до уваги питання, відповіді на які знайти поки не вдалося: "Як саме здійснював свої складні махінації молодий трейдер? Чи отримав трейдер із цих біржових афер особисту фінансову вигоду?"
Сьогоднішнє засідання вирішить долю Жерома Кервьєля. Питання про особисту долю Жерома Кервьєля викликає полеміку в судових органах уже десять днів. У момент оголошення судової інформації, 28 січня, прокурор Жан-Клод Марен зажадав взяти Жерома Кервьєля під варту, підкресливши необхідність захищати його, з огляду на тиск ЗМІ та інші небезпеки, що йому загрожують. Прокуратура Парижа, Генеральна прокуратура та слідчі, що ведуть дану справу, дотримуються діаметрально протилежних точок зору.
Проте Кервьєль, позуючи для фотографа агентства France-Presse, заявив, що "ніколи не збирався втікати" і не схильний "до депресій і самогубства".
На самому початку розслідування він сказав, що перебуває у "розпорядженні поліцейських фінансової бригади". За словами представника поліції, 28 січня, після першого слухання в рамках розслідування "Жерому Кервьєлю пропонували захист через адвоката". Ішла мова і про "запобіжні заходи та виділення мобільного телефону із цілодобовою підтримкою на випадок посилення медіа-тиску". Жером Кервьєль відмовився від всіх пропозицій, зволівши зберегти свободу.
Залишаючись на свободі, він перебуває під контролем судових органів, йому заборонено залишати Францію та зустрічатися з людьми, що можуть бути причетними до цієї справи: у нього немає права з'являтися на торговельних майданчиках, вступати в контакт зі співробітниками Societe Generale, за винятком персоналу місцевого відділення банку.
Банк Societe Generale втратив 5 млрд євро. Французькі економісти беруть під сумнів офіційну версію втрат Societe Generale. На думку експертів, одна з найбільших у Європі банківських груп зробила з 31-річного трейдера "цапа-відбувайла", щоб приховати численні втрати через кризу на фондовому ринку.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас