Британія щороку витрачає на безробітних половину бюджета України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія щороку витрачає на безробітних половину бюджета України

Казна та Політика
96
У Великобританії налічується порядку шести мільйонів непрацюючих громадян, не рахуючи пенсіонерів, утримання яких коштує державі близько 13 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, що становить майже половину річного бюджету України або майже 76 бюджетів Мальдів.
Відповідно до доповіді, підготовленої британським парламентом, кожна шоста сім'я у Великобританії не має ніяких джерел доходу, крім допомог. В 80% випадків жоден з членів цих сімей навіть не намагається знайти роботу.
На утриманні в держави перебувають 1,8 мільйона дітей і 4,3 мільйони дорослих. При цьому багато дорослих одержують допомоги, не втративши працездатність.
"Департамент із питань роботи і пенсій не знає, скільки людей не працює за власним бажанням, а не через обставини, що склалися", - підкреслив член парламенту від Консервативної партії Ричард Бекон.
Близько 100 тисяч британців обґрунтовують свою непрацездатність пристрастю до алкоголю або наркотиків.
За даними комітету з розподілу державних коштів Великобританії, число британців, що одержують державні допомоги, різко збільшилося за останні п'ять років, у той час як кількість робочих місць зросла.
У зв'язку з тим, що мільйони корінних британців готові все життя жити на допомоги, 80% нових робочих місць дістаються мігрантам.
Кількість безробітних росте також і в США. Наприкінці 2007 року заяву на допомогу з безробіття подали 69 тисяч американців, що привело до збільшення числа безробітних громадян до 375 тисяч. Це найвищий показник з осені 2005 року, коли подібний рівень безробіття був викликаний руйнівним ураганом "Катріна", що обрушився на південне узбережжя США.
У новій доповіді міністерства торгівлі США говориться, що рівень безробіття в США в грудні склав 5%, тоді як у листопаді цей показник становив 4,7%. І тут грудень також побив рекорд: це найбільш серйозне збільшення кількості безробітних за один місяць із часу терактів 11 вересня 2001 року.
Нагадаємо, що Верховна Рада 28 грудня прийняла Державний бюджет України на 2008 рік, що передбачає доходи в розмірі 215,36 млрд грн, видатки - 235,43 млрд грн.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас