Турчинов вважає, що Ющенка дезінформували відносно держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов вважає, що Ющенка дезінформували відносно держбюджету

Казна та Політика
144
Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає, що президента Віктора Ющенкв дезінформували щодо ситуації з держбюджетом і казначейським рахунком в Україні, повідомила прес-служба уряду.
"На жаль, Президент України Віктор Ющенко був кимось, свідомо чи ні, дезінформований щодо ситуації з держбюджетом і казначейським рахунком в Україні. Планом бюджетного розпису допускалося, що в січні 2008 року дефіцит наповнення бюджету міг становити 2 млрд. 332 млн. грн., однак за результатами першого місяця, у нас навпаки не дефіцит, а профіцит обсягом 548 млн. грн. Тобто Кабінет міністрів перевиконав план надходження в бюджет майже на 3 млрд. грн. Такі результати роботи Уряду всього за місяць - з 1 січня до 1 лютого 2008 року. Казначейський рахунок виріс на 2,7 млрд грн. Завдяки професійним і ефективним діям Міністерства фінансів, Державної податкової адміністрації та Митної служби державні фінанси в країні вдалося стабілізувати. Уряд абсолютно чітко тримає ситуацію під контролем і з усією відповідальністю заявляє, що ніяких підстав для паніки не існує", - відзначив Турчинов.
За його словами, "проблема інфляції, звичайно, є, але ми не можемо всього за один місяць повністю усунути всі негативні наслідки господарювання попереднього Уряду".
Також він відзначив, що в уряду є всі можливості, щоб обмежити зростання інфляції на рівні 10 відсотків за результатами року, як і передбачено Законом про державний бюджет України на 2008 рік.
"Гривня сьогодні - досить сильна і стабільна грошова одиниця. І саме такою вона й залишиться", - відзначив Турчинов.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас