Об'єкт біля НСК "Олімпійський" демонтують до 1 червня цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Об'єкт біля НСК "Олімпійський" демонтують до 1 червня цього року

Нерухомість
257
У Києві підписаний меморандум щодо забезпечення демонтажу об'єкта незавершеного будівництва біля НСК "Олімпійський".
Відповідно до домовленості, до 1 червня 2008 р. об'єкт незавершеного будівництва буде демонтований.
З боку влади меморандум підписав віце-прем'єр Іван Васюник, міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, голова Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Євген Червоненко, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко і президент ФФУ Григорій Суркіс. З боку забудовника (ТОВ "Юджин") меморандум підписав Вадим Новинський.
Як повідомив Васюник, до 10 лютого ц.р. столична влада та інвестор за сприяння уряду створять робочу групу, що визначить суму збитків, що влада відшкодує компанії.
При цьому Васюник відзначив, що відповідно до меморандуму інвестор одержить або новий інвестиційний проект, що зможе його зацікавити, або земельну ділянку. "І позиція уряду, і позиція інвестора тут єдина... Інвестор не очікує грошової компенсації", - додав Васюник.
Також він повідомив, що до 20 березня КМДА прийме рішення щодо надання компенсації інвесторам.
Крім того, за переконанням Васюника, оновлений стадіон введуть в експлуатацію не пізніше 1 червня 2010 р.
Нагадаємо, 21 січня ц.р. господарський суд м. Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України щодо застосування заходів до забезпечення її позову до ТОВ "Юджин" про зобов'язання знести об'єкт незавершеного будівництва.
Таким чином, ТОВ "Юджин" заборонено продовжувати будівництво торгово-ділового комплексу біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".
Відзначимо, у грудні головний стадіон України - київський НСК "Олімпійський" - був закритий на реконструкцію у зв'язку з підготовкою до Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Раніше компанія "Юджин", що веде будівництво торгово-розважального центру "Троїцький" перед НСК "Олімпійський", заявила, що готова внести всі необхідні зміни в проект будівництва ТРЦ.
Незважаючи на це, 1 листопада 2007 р. депутати Київської міськради вирішили звернутися до ТОВ "Юджин" із пропозицією про знесення недобудованого торгово-розважального комплексу перед НСК "Олімпійський". Крім того, депутати заявили про намір звернутися в Кабмін із проханням про виділення коштів на компенсацію ТОВ "Юджин", тому що київський бюджет не має таких коштів.
21 листопада 2007 р. секретаріат UEFA ще раз підтвердив, що недобудований ТРЦ необхідно знести, інакше Київ залишиться без Євро-2012.
Чемпіонат Європи з футболу 2012 р. пройде в Україні та у Польщі. Стартовий матч відбудеться у Варшаві, а фінал планується провести в Києві на НСК "Олімпійський". В Україні матчі континентальної першості пройдуть у Києві, Донецьку, Дніпропетровську і Львові. Харків і Одеса є резервними варіантами.
Власником ТРЦ "Троїцький" є ЗАТ "Нест-Ханнер", створене українським ВАТ "НЕСТ" і литовським ВАТ "HANNER". Обсяг інвестицій у будівництво ТРЦ становить 95 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас