Банк Англії знизив ставку до 5,25% з 5,5% річних, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії знизив ставку до 5,25% з 5,5% річних, як і очікувалось

Валюта
164
Банк Англії в четвер знизив базову процентну ставку до 5,25% з 5,5% річних, повідомило агентство Bloomberg.
Це збіглося із прогнозом аналітиків.
Останній раз Банк Англії змінював вартість кредитів 6 грудня минулого року - вона була знижена на 0,25 процентного пункту, що стало несподіванкою для аналітиків, що не очікували її зміни з 5,75% річних. Таким чином, тоді британський ЦБ зменшив вартість кредитів уперше із серпня 2005 року.
Ставка у Великобританії як і раніше залишається найвищою серед держав G7.
У четвер Банк Англії знизив ставку у відповідь на уповільнення зростання споживчих видатків і найбільш значне падіння цін на ринку житла за останнє десятиліття.
Британський ЦБ поводиться більш обережно, ніж Федеральна резервна система (ФРС) США, що знижує ставки максимальними темпами з 1990 року. Глава Банку Англії Мервін Кінг заявив, що ЦБ стоїть перед складними діями з балансування на тлі ймовірності подальшого прискорення інфляції вище цільового рівня 2%.
"Ми на початковій стадії уповільнення економічного зростання у Великобританії, - вважає головний економіст JPMorgan Chase & Co. Малькольм Барр. - Якщо збільшення зарплат залишиться досить сильним, вони можуть продовжити скорочення процентних ставок протягом року".
Він очікує ще двох зменшень вартості кредитів - у квітні та травні.
ФРС США знижувала базову процентну ставку тричі за останні три місяці: 11 грудня - на 0,25 процентного пункту - до 4,25% річних, 22 січня - до 3,5% річних і 30 січня - до нинішніх 3% річних.
Європейський центральний банк, як очікується, у четвер залишить ставку незмінною - на рівні 4% річних, оскільки вважає інфляцію більш значною проблемою, ніж уповільнення темпів економічного зростання регіону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас