У Чорне море вилилось 400 кг нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чорне море вилилось 400 кг нафтопродуктів

Кримінал
160
В акваторію Чорного моря із судна, що сіло на мілину, Капітан Ізмаїл витекло близько 400 кілограмів нафтопродуктів, повідомили в Міністерстві природних ресурсів РФ.
За інформацією прес-служби, судно сіло на мілину недалеко від селища Кабардинка Краснодарського краю ще 11 листопада 2007 року під час сильного шторму в азово-чорноморському басейні, що став причиною цілої низки аварій кораблів.
У середу 6 лютого моряки почали спробу зняти Капітана Ізмаїла з мілини, у результаті чого відбулося потрапляння нафтопродуктів у морське середовище.
У цей час фахівці встановлюють точну кількість нафтопродуктів, що потрапили в Чорне море, а також обсяг завданого природі збитку.
Нагадаємо, 11 листопада в азово-чорноморському басейні відбувся сильний шторм, у результаті якого затонули кілька суден, загинули або пропали безвісти десятки людей. Російський танкер Волгонефть-139 розламався на дві частини, і в море вилилося більше тисячі тонн мазуту.
Район нещастя став місцем екологічної катастрофи. Через розлив нафтопродуктів загинуло більше 30 тисяч птахів і велика кількість риби.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас