Що готує 2008 рік для ринку іпотечного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що готує 2008 рік для ринку іпотечного кредитування

Кредит&Депозит
698
У коментарях для журналу "Світ квартир" начальник відділу аналізу Діамантбанку Михайло Ігнатенко розповів про прогнози зростання, кредитні ставки і пріоритетні напрямки ринку іпотечного кредитування в Україні.
На думку пана Ігнатенка, 2008 рік не стане роком значних змін на кредитному ринку. До весни стануть остаточно очевидні наслідки світової кризи ліквідності, тому прогнозується плавне зниження кредитних ставок у межах 0,5-1% до кінця 2008 року по основних кредитних продуктах, зокрема іпотеці.
Експерт стверджує, що основними напрямками іпотечного ринку в 2008 році стануть:
- розвиток кредитних програм разом з Державною іпотечною установою, як одного із найбільш перспективних і привабливих продуктів, що при цьому не знижує норму прибутку банків;
- розвиток кредитування під заставу землі, котеджного кредитування;
- активний розвиток іпотечних програм у регіонах зі зростаючим ринком нерухомості. Пік зростання переміститься в регіональні центри, що активно розвиваються (Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів), де відбувається бум будівництва та операцій на ринку нерухомості.
"Також планується формування ринку землі і заміської нерухомості, що у свою чергу, посприяє збільшенню обсягів іпотечних позик" - стверджує Ігнатенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас