Добкін і Кернес продають харківський водоканал росіянам? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добкін і Кернес продають харківський водоканал росіянам?

Енергетика
184
Міська влада розробляє умови оренди комунального підприємства "Вода".
Фактично мова йде про продаж міського водопроводу. Реальним кандидатом на покупку комунального підприємства міська влада називає "Укрводоканал", - пишуть "Подробиці".
ТОВ "Укрводоканал" займається розвитком і супроводом проектів ГК "Росводоканал" в Україні. Іншими словами, покупець - це представник російської фірми, скандально відомої в Росії.
Зокрема, останній скандал, пов'язаний з ім'ям "Росводоканалу", відбувся у Твері. Місцева Дума теж віддала в довгострокову оренду міський водопровід. Хоча підприємство, що поставляє воду, було прибутковим та інвесторів не потребувало. Пізніше з'ясувалося, що 15 депутатів тверської Думи разом з мером міста одержали невеликий хабар у розмірі півмільйона рублів. Зараз цим питанням займаються російські правоохоронці.
Однак, незважаючи на це, днями начальник управління комунального майна і приватизації міськради Володимир Солошкін офіційно повідомив, що заявка на оренду КП "Вода" від підприємства "Укрводоканал" уже надійшла.
У випадку, якщо КП "Вода" віддадуть в оренду, новий власник одержить не тільки все майно підприємства, але і його доходи, і борги населення. Причому, доходи чималі. Адже міський голова Михайло Добкін ініціював підняття тарифів на комунальні платежі, у тому числі і на воду.
Далі нові орендарі одержать можливість вимагати від населення виплати боргів. У практиці міської влади такі приклади вже є.
Варто відзначити, що наприкінці лютого власника також змінює КП "Аеропорт". На черзі - "Міськелектротранспорт", "Теплові мережі", "Харківкомуночиствод".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас