ПФТС повертається до тисячі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС повертається до тисячі

Фондовий ринок
180
Сьогодні, судячи з тенденцій на світових фондових біржах, індекс ПФТС може наблизитися до позначки в 1 тис. індексних пунктів.
У вівторок індекс ПФТС припинив зростання і за підсумками торгів знизився на 16,46 індексного пункту (1,48%) - до позначки 1097,22 пункту. Обсяг торгів у системі склав 222,7 млн. грн., більш ніж у два рази перевищивши показник понеділка.
"Головну роль грають новини і тенденції з міжнародних площадок, а вони не найприємніші, тому ранкові настрої учасників торгів були більш оптимістичні, ніж перед закриттям сесії", - відзначив фінансовий аналітик ІК "Донфінсервіс" Марина Давидова.
Проте, на її думку, до позитивних новин варто віднести схвалення генеральною радою Світової організації торгівлі на засіданні в Женеві вступ України до СОТ. "Це робить Україну більше цікавим об'єктом для інвестування і повинне додати оптимізму як внутрішнім, так і європейським інвесторам", - вважає експерт.
Лідером з обсягів торгів у вівторок залишилися папери "Мотор Січ" (11,67 млн. грн.), які продовжили відігравати позитивні корпоративні дані за минулий рік і новини про організацію серійного виробництва вертолітних двигунів у Москві, а також акції "Центренерго"(6,7 млн. грн.) і "Азовсталі" (5,7 млн. грн.)
При цьому серед паперів, що входять в індексний кошик, подорожчали тільки акції "Дніпренерго" (на 0,63%) і концерну "Стірол" (0,43%). Лідерами падіння виявилися папери "Укртелекому" (-4,24%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (-3,09%) і "Луганськтепловозу" (-3%).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас