Ієна міцнішає, а євро слабшає на фоні макроекономічної статистики та обвалу акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна міцнішає, а євро слабшає на фоні макроекономічної статистики та обвалу акцій

Фондовий ринок
260
Японська ієна продовжує зміцнюватись на тлі падіння фондових індексів, відображаючи прагнення інвесторів закрити свої позиції з використанням арбітражної стратегії "carry trade".
Ієна продовжила зміцнюватись проти основних світових валют на торгах у Токіо. Найбільш помітне зміцнення спостерігається в парі ієна-євро, хоча в парі євро-долар майже відсутній рух. Ієна також демонструє найбільш істотне зміцнення щодо бразильського реала і шведської крони.
Ієна зміцнилася до 155,91 ієн за євро станом на 15:10 у Токіо з 156,46 увечері в Нью-Йорку. Крім того, курс ієни доходив до позначки 155,72 ієн за євро, що є найвищим курсом ієни до євро з 28 січня. Крім того, ієна зміцнювала щодо долара до 106,44 ієн з 106,82 ієн за долар напередодні. Японська валюта також зміцнилася на 0,6% до 60,8792 ієн за бразильський реал і на 0,5% до 16,505 ієн за шведську крону.
Даний рух на ринку аналітики пов'язують із закриттям позицій по ієні, оскільки інвестори виплачують кредити, узяті в ієнах у рамках арбітражної стратегії "carry trade", коли дешеві японські кредити використовуються для інвестицій у більш дохідні інструменти.
Зміцнення ієни проти долара може продовжиться після публікації даних міністерства праці США щодо продуктивності праці в IV кварталі. За прогнозами, збільшення продуктивності буде найнижчим за останнє десятиліття і складе лише 0,5% у річному вираженні. Подальше погіршення макроекономічної статистики є підставою для очікувань ринком зниження ставки ФРС на наступному засіданні. Ф'ючерси на рішення ФРС на Chicago Board of Trade показують 74% імовірності зниження ставки на 0,5 процентного пункту 18 березня. Інші ф'ючерси допускають імовірність більш агресивного зниження на 75 базисних пункту.
Євро також почуває себе незатишно, знижуючись проти 9 з 16 основних валют. Очікується, що 7 лютого ЄЦБ збереже ключову ставку без змін на рівні 4%. Однак тиск макроекономічної статистики на ЄЦБ зростає, що підвищує ймовірність більш м'якого ставлення центрального банку до зниження ставки. За різними оцінками, після ослаблення нижче $1,4670 євро має всі шанси ослабнути до $1,4310. Проте, станом на 8:45 за Києвом, за європейську валюту дають $1,4646, що всього на 2 пункти менше, ніж напередодні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас