Євро може продовжити зниження до долара на очікуваннях сигналів ЄЦБ про скорочення ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро може продовжити зниження до долара на очікуваннях сигналів ЄЦБ про скорочення ставки

Валюта
486
Євро може продовжити зниження до долара в середу на очікуваннях сигналів Європейського центрального банку про скорочення ставки, після того як у вівторок він подешевів через дані про уповільнення зростання сектора послуг у єврозоні.
У вівторок курс євро до долара впав на 1,2% - найбільше значення з 14 грудня - і склав $1,4648 проти $1,4830 у понеділок. До 7:40 за київським часом 6 лютого євровалюта торгувалася до долара на рівні $1,4644.
Індекс сектора послуг єврозони, що розраховується Royal Bank of Scotland, опустився в січні до 50,6 пункту з 53,1 пункту в грудні. Таким чином, минулого місяця він ріс найнижчими темпами за останні чотири роки. Значення вище 50 означає зростання.
Зниженню курсу євро також сприяла інформація про скорочення роздрібних продажів у єврозоні. У грудні вони знизилися на 2% щодо такого ж періоду 2006 року.
У четвер ЄЦБ, як очікується, збереже базову процентну ставку на позначці 4% річних. Найбільша увага інвесторів буде зосереджена на прес-конференції глави банку Жан-Клода Тріше.
"Якщо Тріше натякне на можливість зниження ставки, це прискорить продаж євро, - говорить глава валютних операцій HSBC у Токіо Косуке Ханао. - Якщо він продемонструє небажання знижувати ставку, це підсилить побоювання відносно перспектив економічного зростання та фондового ринку в Європі. Це також негативно для євро". На думку К.Ханао, євро може подешевіти до $1,44 через місяця.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас