Урядова криза в Італії загострюється: країна позбавляється ще й парламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урядова криза в Італії загострюється: країна позбавляється ще й парламенту

Казна та Політика
199
Президент Італії Джорджо Наполітано ввечері у вівторок оголосить спікерам обох палат парламенту про його розпуск, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на офіційне повідомлення президентського палацу.
Після розпуску парламенту в Італії повинні будуть відбутися дострокові вибори. За оцінками експертів, швидше за все, вони пройдуть 13 квітня.
У понеділок увечері голова сенату Франкфо Маріні, якому президент після відставки прем'єр-міністра Романо Проді доручив сформувати новий кабінет для проведення виборчої реформи, відмовився від мандата на формування кабінету. Голова сенату заявив, що в національному парламенті не існує необхідної більшості, що змогла б підтримати таку реформу.
Найбільші праві партії "Уперед, Італія!" і "Національний Альянс" наполягають на проведенні парламентських виборів. Лідер партії "Уперед, Італія!", колишній прем'єр Сільвіо Берлусконі заявив, що виходом з політичної кризи можуть бути тільки дострокові вибори.
Криза в Італії почалася після того, як глава уряду Італії Романо Проді представив президентові Джорджо Наполітано прохання про відставку.
Причиною відставки стало те, що італійський сенат 24 січня проголосував проти довіри очолюваному Проді уряду. Питання про довіру уряду було пов'язане з виходом партії міністра юстиції Клементе Мастелли, який пішов у відставку, "Союз демократів за Європу" (Udeur) із правлячої коаліції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас