Шохін: Україна та Грузія можуть висунути нові вимоги РФ в процесі її вступу до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шохін: Україна та Грузія можуть висунути нові вимоги РФ в процесі її вступу до СОТ

Казна та Політика
174
Грузія та Україна можуть висунути нові вимоги Росії в процесі її вступу до СОТ, заявив президент РСПП Олександр Шохін у вівторок на брифінгу після закінчення XVI з'їзду РСПП.
"Будь-яка країна при вступі до СОТ має право внести свої вимоги потенційним членам цієї організації. Думаю, що Україна, якщо вступить до СОТ раніше Росії, навряд чи не захоче полоскотати нам нерви", - сказав він. Разом з тим О.Шохін відзначив, що російський бізнес також має інтереси в Україні, і ці питання в цьому випадку мають вирішення.
Відносно Грузії, незважаючи на підписання двосторонньої угоди, можуть виникнути так звані системні питання, відзначив Шохін. На його думку, ці "системні" питання поки не мають технології вирішення. "Подібного роду питання можуть виникати постійно - зокрема, ЄС "сховав у довгий ящик" питання про прольоти над сибірською частиною російської території", - пояснив він.
На думку Шохіна, у результаті вступ Росії до СОТ залежить від політичного рішення великих учасників цієї організації - якщо вони вирішать, що їм вигідне приєднання Росії до СОТ, то питання вирішиться швидко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас