У Кіровограді розкрита земельна афера на 30 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кіровограді розкрита земельна афера на 30 млн дол.

Нерухомість
290
У Кіровограді співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю разом зі співробітниками прокуратури розкрили земельну аферу на 30 млн дол., повідомляє прес-служба ГУБОЗ.
За попередніми даними слідства, у результаті угоди було незаконно відчужено понад 200 га земельних ділянок в Кіровограді, вартість яких перевищує 30 млн дол.
18 січня 2008 р. міська прокуратура Кіровограда в порядку нагляду за дотриманням законодавства внесла в мерію протест на рішення ради №405 і призупинила його дію.
За матеріалами УБОЗ УМВС України в Кіровоградській обл., прокуратура міста вже порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кіровоградської міської ради під час підготовки, винесення на розгляд і прийняття цього рішення сесії, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу України.
Нагадаємо, що 28 грудня в 2007 р. рішенням сесії Кіровоградської міської ради № 405 "Про розгляд звернень юридичних і фізичних осіб з питань регулювання земельних відносин" майже 800 фізичних і юридичних осіб одержали дозволи на обробку проектів землевпорядкування.
Цим же рішенням міськрада затверджувала проекти землевпорядкування, а також надавала в оренду та у власність понад 500 га земельних ділянок, з яких майже 250 га - зелені насадження та паркова зона Кіровограда. 25 січня прокуратура Кіровограда порушила ще одну кримінальну справу - за фактом замаху на заволодіння земельними ділянками в місті шахрайським шляхом, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.
Зазначене рішення було прийнято із грубим порушенням Закону України "Про місцеве самоврядування" і Регламенту роботи міської ради - зокрема, його проект не був завізований секретарем і керівником апарата міської ради.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас