Депутати не підтримали ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати не підтримали ПФТС

Фондовий ринок
136
Вчора індекс ПФТС виріс на 0,57%, досягши позначки в 1113,65 пункту. Але особливої активності інвесторів на ринку не спостерігалося. Обсяг торгів склав 68,9 млн. грн.
За словами учасників ринку, котирування, досягнуті в результаті триваючої корекції, не дозволяють говорити про досягнення індексом ПФТС проміжного дна. Вичікувальна тактика продовжувала переважати на ринку, що вилилося в незначні обсяги торгів і незначні зміни котирувань. У цілому на поточному тижні можна чекати продовження корекції на тлі ризиків, що зберігаються, рецесії в США.
Серед блакитних фішок у понеділок на 4,18% подорожчали акції Полтавського ГЗКу, Укрсоцбанку - на 0,76%, "Західенерго" - на 0,54%, "Центренерго" - на 0,39%, "Азовсталі" - на 0,35%. Незначно подешевіли акції "Райффайзен Банку Аваль" - на 0,59%, "Мотор Січі" - на 0,59%, "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" - на 0,52%, "Укртелекому" - на 0,45%, Сумського НПО ім. Фрунзе - на 0,4%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 0,39%.
У другому ешелоні і серед позалістингових паперів подорожчали акції "Укрзв"зокбуд" - на 145,45%, Стаханівського заводу феросплавів - на 9,09%, "Прикарпатобленерго" - на 6,9%, Мегабанку - на 5,26%, "Житомиробленерго" - на 4,17%.
"Найбільший інтерес у торговців викликали акції "Мотор Січі", котирування якої трохи знизилися на інформації про плани Росії налагодити власне виробництво вертолітних двигунів ТВ3-117 і ВК-2500. займають близько 50% виторгу підприємства. Зберігався попит на акції Маріупольського заводу важкого машинобудування і Стаханівського вагонозаводу на тлі триваючої консолідації активів холдингів "Азовмаш" і "АвтоКрАЗ". "Укрнафта" дешевшала слідом за цінами на нафту, у той час як Алчевський меткомбінат відігравав падіння минулого тижня на очікуваннях інформації про можливе злиття ІСД і "Газметаллу", - відзначає Денис Шаврук, аналітик ІК "Альфа-Капітал".
"Ми очікували, що після відкриття сесії на тлі позитивних світових новин ПФТС виросте більше. На жаль, це був лише маленький шматочок оптимізму серед загального падіння. Багато позицій на продаж у вітчизняних інвесторів і нерезидентів.
За підсумками першого місяця багато фондів показали негативні результати, що також відображається на ринку. Варто відзначити, що рішення РНБО відмовитися від послуг "УкрГаз-енерго" не спричинило різкого падіння акцій "Стіролу". Стабілізувати цю ситуацію може тільки конкурс із продажу Одеського припортового заводу", - стверджує Роман Вареник, трейдер ІК "Арта - Цінні папери".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас