Питання вступу України до СОТ буде вирішене 5 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання вступу України до СОТ буде вирішене 5 лютого

Казна та Політика
340
Єврокомісія впевнена, що питання вступу України до СОТ буде вирішене завтра, 5 лютого, на засіданні генеральної асамблеї організації.
Про це заявив сьогодні глава представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг. "Це дасть можливість почати переговори за новою згодою про зону вільної торгівлі, - сказав він. - Це буде глибока та амбіційна угода з інтеграції України в європейський ринок".
Щодо даного питання Єврокомісія та Україна вже провели 6 раундів переговорів, останній з яких завершився в Києві минулого тижня, нагадав він. "Дуже важливо, що ми одержали сигнал від українських партнерів, що вони зацікавлені в якомога більш швидкому просуванні в цьому питанні", - відзначив Боуг.
Раніше Президент України Віктор Ющенко заявив у швейцарському Давосі, що на засіданні Генеральної ради СОТ в Женеві 5 лютого буде підписана угода, що оформить вступ України до СОТ.
Нагадаємо, Україна вела переговори про вступ до СОТ протягом 14 років. За цей час країна підписала двосторонні угоди з 50-ма країнами.
Як повідомлялося, Комітет з розширення СОТ 25 січня ц.р. прийняв заявку України на вступ до СОТ. У рамках угоди із СОТ Україна повинна обмежити число митних тарифів і не збільшувати його в майбутньому. Ці тарифи стосуються експорту та імпорту худоби, шкіряної продукції, чорних і кольорових металів.
Після підписання угоди про вступ до СОТ Україні повинна до 4 липня ратифікувати вимоги, які їй необхідно виконати для вступу в цю організацію. Через 30 днів після цього Україна офіційно стане членом СОТ.
СОТ - міжнародна організація, покликана регулювати торгово-політичні відносини учасників Організації на основі пакета Угод Уругвайського раунду багатосторонніх торговельних переговорів 1986-1994 р.
Ці документи є правовою базою сучасної міжнародної торгівлі.
Організація відповідає за розробку та впровадження нових торговельних угод, а так само стежить за дотриманням членами всіх угод Організації, підписаних більшістю країн світу та ратифікованих їх парламентами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас