Yahoo веде переговори з Google для протистояння Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo веде переговори з Google для протистояння Microsoft

Фондовий ринок
232
Представники американської інтернет-компанії Yahoo! Inc. намагаються домовитися з конкуруючою Google Inc. про співробітництво для протистояння оферті Microsoft Corp., передає Reuters з посиланням на обізнане джерело, близьке до керівництва Yahoo!
За його даними, керівництво Yahoo! аважає, що пропозиція Microsoft сильно занижена.
Нагадаємо, 1 лютого ц.р. Microsoft запропонував придбати Yahoo! Inc. за 44,6 млрд дол. За кожну акцію власника інтернет-порталу Microsoft пропонує заплатити 31 дол., що на 62% вище ринкової ціни Yahoo! Inc. на момент закриття торгів на NYSE 31 січня 2008 р. (19,18 дол.). Компанія Білла Гейтса пропонує акціонерам Yahoo! Inc. обміняти свої акції або на готівку, або на акції Microsoft. Загальна сума угоди буде наполовину виплачена акціями, а наполовину - готівкою.
Виконавчий директор софтверного гіганта Стів Балмер заявив, що придбання Yahoo! допоможе повернути до прибутковості інтернет-підрозділ Microsoft.
Після того, як про пропозицію було офіційно оголошено, генеральний юрисконсульт компанії Microsoft Бред Сміт відзначив, що претендувати на покупку Yahoo! можуть і інші компанії, за винятком Google, тому що подібна угода буде суперечити антимонопольному законодавству.
Не меншу заклопотаність ситуацією висловили в Google. За словами старшого віце-президента інтернет-сервісу Девіда Драммонда, таке злиття, якщо воно відбудеться, може нівелювати відкриту конкуренцію, що кілька десятиліть "була двигуном розвитку всесвітньої павутини", викличе масу інших питань. Зокрема, "чи може комбінація цих двох компаній використати монополію на програмне забезпечення для персональних комп'ютерів для того, щоб несправедливо обмежити користувачам можливість вільного доступу до таких сервісів конкурентів, як електронна пошта та керування інформацією?"
У своїй заяві Драммонд закликав всіх компетентних осіб, що визначають політику в цій області, задатися подібними питаннями, перш ніж угода буде здійснена, оскільки "користувачі гідні одержати виразні відповіді на них".
Microsoft виробляє програмне забезпечення, надає послуги та розробку інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів.
Чистий прибуток Microsoft Corp. в I півріччі 2007-2008 фінансового року, що завершилось 31 грудня 2007р., виріс на 47,5% і склав 9 млрд дол.
Чистий прибуток американської інтернет-компанії Yahoo! Inc., що володіє популярним пошуковим порталом, в 2007 р. знизився на 12% - до 660 млн дол., а виторг виріс на 9% - з 6,42 млрд дол.
Пошуковий сервер Google - один із найбільш популярних ресурсів мережі: щодня на нього надходить 200 млн запитів. Чистий прибуток інтернет-компанії за підсумками 2007 р. виріс на 37% - до 4,2 млрд дол. - у порівнянні з 3,07 млрд дол. прибутку в 2006 р.
За даними грудневого дослідження аналітичної компанії comScore, за останній місяць 2007р. Google обробив 41,3 млрд запитів користувачів (частка 62,4%), Yahoo! - 8,5 млрд запитів (частка 12,8%). На третьому місці розташувався китайський розвідувач Baidu.com - 3,4 млрд запитів (частка 5,2%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас