У республіці Чад повстанці захопили столицю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У республіці Чад повстанці захопили столицю

218
За свідченнями очевидців, повстанці, що вимагають відсторонення від влади президента країни Ідріса Дебі, увійшли в столицю м.Нджамена та рухаються до будівлі національної асамблеї.
Про це повідомляє французька радіостанція RFI.
За цими даними, присутність повстанців відзначена в південній і східній частинах міста, у центрі також чутна стрілянина з автоматичної зброї, а в декількох кілометрах до півночі від міста - з важкої зброї.
Посольство Франції звернулося до своїх громадян, яких у країні налічується близько 1,5 тис. (головним чином у столиці), не залишати свої будинки та укриття.
Раніше стало відомо, що Франція і США готуються до евакуації своїх громадян із Чаду на тлі наближення воєнних дій до столиці країни м.Нджамена. Посольство Франції в Республіці Чад звернулося до французьких громадян із пропозицією зібратися в трьох безпечних місцях столиці під охороною французьких військових для можливої евакуації.
Напередодні посольство США в країні також порадило своїм громадянам, що бажають залишити країну, негайно звернутися в посольство. Про евакуацію свого персоналу також оголосила ООН. А керівництво миротворчого контингенту ЄС EUFOR відклало розгортання місії в Чаді та Центрально-Африканській Республіці (ЦАР).
Французька авіакомпанія Air France скасувала рейс у Чад через те, що персонал авіакомпанії "не має доступу в аеропорт". У країні поганий мобільний зв'язок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас