Влада Києва хоче реорганізувати або ліквідувати 25 комунальних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва хоче реорганізувати або ліквідувати 25 комунальних підприємств

212
Мерові Києва Леоніду Черновецькому подані пропозиції відносно реорганізації або ліквідації 25 комунальних підприємств, які практично не здійснюють діяльність.
Про це повідомила прес-служба Київміськдержадміністрації (КМДА).
Як відзначив перший заступник глави КМДА Денис Басс, аналіз діяльності комунальних підприємств показав, що в деяких погіршується діяльність з року в рік, відсутні достатні головні та оборотні кошти, а також приміщення.
Саме тому мерові подали список з 25 підприємств із метою їхньої реорганізації або ліквідації. "Такі рішення може приймати тільки Київрада по кожному підприємству окремо після обґрунтування доцільності реорганізації або ліквідації підприємства", - підкреслив Басс.
До основних претендентів належать такі комунальні підприємства, як "Київінформатика", "Учбово-курсовий комбінат" (підпорядкований КП "Київавтодор"), "Єднання". Серед запропонованих для ліквідації підприємств є підприємства, які тривалий час не здійснювали діяльності. Зокрема, це підприємства "Монтажник", "Пара", "Київсистемменеджмент" та інші.
"Що стосується підприємств, які запропоновані для приватизації, то ці підприємства вимагають значних капіталовкладень для їхнього відновлення і модернізації і ці кошти може дати тільки реальний власник", - відзначається в повідомленні прес-служби.
Як підкреслив Басс, підприємства комунального сектора мають зношене на 60% застаріле обладнання, що оновлюється тільки за рахунок невеликих бюджетних коштів. У зв'язку із цим такі підприємства пропонується акціонувати, залишивши у власності територіальної громади не менше 50%+1 акція.
Крім того, за словами Басса, термінової реконструкції вимагає міжнародний аеропорт "Жуляни". "Комунальне підприємство міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" не відповідає ніяким міжнародним і європейським стандартам і, з огляду на проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, вимагає термінової реконструкції", - відзначив він.
"Відносно "схеми" приватизації, то ще раз підкреслюю, що всі умови відповідно до чинного законодавства передбачають у планах приватизації затвердження спеціальних комісій із приватизації кожного окремого підприємства за участі депутатів Київради, членів трудового колективу. І це не може бути єдиною умовою інвесторів, оскільки кожне підприємство вимагає індивідуального підходу", - відзначив Басс.
Крім того, за його словами, на конкурсних основах відбувається й відбір інвесторів. "Важливо, що об'єкти соціальної сфери підприємств, які приватизуються, залишаються на бюджетному утриманні та у процесі приватизації участі не беруть", - підкреслив Басс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас