Введення 20% ПДВ спричинить втрати для аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення 20% ПДВ спричинить втрати для аграріїв

Аграрний ринок
235
1,4 млрд грн. втратять аграрії у випадку прийняття Верховною Радою змін у нарахуванні податку на додану вартість у зв'язку із вступом України до СОТ, про це в Полтаві заявив перший заступник міністра аграрної політики Юрій Лузан.
"Україна прийняла зобов'язання перед СОТ привести у відповідність оподатковування, але введення 20% ПДВ спричинить втрати для аграріїв. Ця сума, за підрахунками Податкової, Мінфіну та нашого міністерства складе 1,4 млрд гривень втрат для агровиробників", - сказав Лузан.
За його словами, у випадку прийняття Верховною Радою даного законопроекту, він набуде чинності з 1 квітня. Законопроект передбачає зміни в дотаціях на тваринницьку продукцію (молоко, м'ясо) і зміни ПДВ.
"У цьому випадку втрати аграріїв планують компенсувати за рахунок дотацій із загального фонду державного бюджету, однак у період до одержання компенсації аграрії будуть залишатися без оборотних коштів. Незалежні експерти вважають, що при використанні дотації виробникам м'яса та молока буде багато "кривих" схем, таких як несвоєчасна оплата населенню, тобто багато переробних підприємств використають ПДВ у своїх цілях", - сказав заступник міністра.
Нагадаємо, на 5 лютого заплановане засідання генеральної ради СОТ.
Планується, що на цьому засіданні буде ухвалено рішення про вступ України до СОТ.
Участь у СОТ дозволить вітчизняним товарам одержати більш вільний доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам - на український ринок. СОТ поєднує більше 150 країн, - повідомляє УНІАН.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас