Цього року необхідно доопрацювати Податковий кодекс і внести зміни в закони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року необхідно доопрацювати Податковий кодекс і внести зміни в закони

Казна та Політика
176
РНБОУ відзначає необхідність доопрацювання Податкового кодексу і прийняття цього року змін до чинного законодавства для врегулювання ситуації з адмініструванням ПДВ.
Відповідну заяву за підсумками зачитав заступник секретаря РНБО Андрій Пишний.
Він відзначив, що на засіданні Ради нацбезпеки, зокрема, мова йшла про стан виконання рішення РНБО щодо попередження та нейтралізацію загроз національній безпеки в сфері адміністрування податку на додану вартість.
"Повинен констатувати, що протягом року, що минув із часу ухвалення відповідного рішення на Раді національної безпеки та оборони, у сфері адміністрування не змінилося на краще майже нічого. Запропонований механізм поетапного вирішення проблеми нагромадження значних залишків вчасно невідшкодованого ПДВ не був реалізований", - сказав Пишний.
Він нагадав, що рішенням РНБОУ від 15 грудня 2006 року "Про заходи щодо попередження та нейтралізацію загроз національній безпеці, пов'язаних з нестабільністю правової регуляції відносин у сфері адміністрування ПДВ" передбачалося: у короткостроковій перспективі (тобто з 1 лютого 2007 року) - зняти гостроту проблеми з відшкодуванням ПДВ за рахунок впровадження тимчасового спрощеного порядку відшкодування податку на додану вартість; у середньостроковій перспективі (з 1 липня 2007 року) передбачалося істотно спростити систему адміністрування ПДВ шляхом введення в дію електронного контролю за обігом ПДВ; з 1 січня 2009 року впровадити нову систему оподаткування на базі прийнятого в 2008 році Податкового кодексу.
"Як відомо, ні в короткостроковій, ні в довгостроковій перспективі не були вжиті заходи для врегулювання відзначених питань", - сказав заступник секретаря РНБО.
За словами Пишного, "тепер ми впритул наблизилися до прийняття Податкового кодексу, але, з огляду на численні недоліки, які містилися в підготовленому Міністерством фінансів проекті (особливо в частині адміністрування ПДВ), на сьогоднішньому засіданні ухвалено рішення про те, що головні зусилля необхідно зосередити саме на доопрацюванні Податкового кодексу. У той же час, з огляду на те, що Податковий кодекс запрацює лише з початку наступного року, а врегулювання ситуації з адмініструванням ПДВ необхідне сьогодні, паралельно повинна бути проведена робота з підготовки і прийняття змін до чинного законодавства протягом цього року".
"Головною ж метою ухвалення запропонованого рішення є пошук оптимальних шляхів для найшвидшого врегулювання ситуації, яке б урегулювало інтереси як держави, так і бізнесу, і відповідало вимогам часу вже сьогодні", - сказав Пишний, повідомляє УНІАН.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас