Мінекономіки перегляне державні цільові програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки перегляне державні цільові програми

Казна та Політика
261
Міністерство економіки має намір радикально переглянути наявні державні цільові програми.
"В Україні існує більше 200 державних програм, пакет яких формується без належного ув'язування із ключовими пріоритетами держави, а фінансується вибірково", - повідомив міністр економіки Богдан Данилишин в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
При цьому, відзначив міністр, частина державних цільових програм має відверто лобістський характер. "Чого гріха таїти, багато з них формувалися виходячи з лобістських міркувань - "звідси взяти, туди поставити", а реальної віддачі нема", - констатував він.
На думку міністра, сукупність державних програм на даний момент є нелогічною та погано структурованою: "Якщо проаналізувати, то ми побачимо дублюючі заходи в семи-десяти програмах; наявність великої кількості дрібних програм, які доцільно об'єднати в одну; багато програм переходять з року в рік і не фінансуються".
Данилишин вважає, що Міністерство економіки повинне виправити ситуацію. "Весь пакет програм повинен бути переглянутий і погоджений зі стратегічними цілями держави", - відзначив він.
У той же час, за його словами, ситуацію ускладнює той факт, що Мінекономіки хоча й формує держпрограми, але має недостатньо впливу на розподіл коштів на їхнє виконання.
"Розподіл коштів під такий важливий стратегічний компонент, як державні цільові програми, передано зовсім іншому відомству, - відзначив міністр. - Але якщо ми відповідаємо за це стратегічне завдання, то повинні мати й відповідні можливості для його вирішення".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас