В Україні ліквідовано контрабандний канал, яким було завезено 1,2 тис. т м'ясопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ліквідовано контрабандний канал, яким було завезено 1,2 тис. т м'ясопродуктів

Кримінал
133
Співробітниками західного і центрального відділень Міжвідомчого оперативного штабу при СБ України з координації активних заходів щодо протидії контрабанді разом із прикордонниками та працівниками Західної регіональної митниці ліквідований контрабандний канал, по якому було завезено на територію України понад 1,2 тис. т м'ясопродуктів.
Про це повідомляє прес-центр СБ України. У Львівській обл. 31 січня на залізничному пункті пропуску Мостиська-2 були затримані 2 ешелони з 32 холодильно-рефрижераторними вагонами, які їхали з Польщі за адресою однієї із дніпропетровських комерційних структур.
Згідно з поданими для митного оформлення документами, вантаж завозився в Україну як давальницька сировина, а саме імпортні м'ясні субпродукти (кістки курячі). Фактично у вагонах містився курячий фарш і м'ясо.
З огляду на те, що подані для митного оформлення документи містили неправдиві дані, у результаті чого державі завдано збитків через несплату відповідних митних платежів і податків у бюджет, управлінням СБУ у Львівській обл. порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.
У цей час перевіряється законність поставки ще 15 вагонів м'ясопродуктів, які прибули в Україну 1 лютого з аналогічними супровідними документами на 400 т курятини. Ця контрабандна партія м'ясопродуктів - найбільша із затриманих правоохоронними органами України за останні роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас