Польща готова до безвізового режиму в прикордонній зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща готова до безвізового режиму в прикордонній зоні

136
Угода України з Польщею про малий прикордонний рух, що регламентує порядок перетину кордону жителями прикордонних територій, незабаром буде підготовлена для підписання.
Таку надію висловив Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
"Це одне з перших питань, яким я зайнявся як Міністр", - заявив він.
"Особи, що проживають у прикордонній зоні, зможуть на підставі відповідних штампів у паспортах перетинати кордон без віз. Іншими словами, мова йде про безвізовий режим для цих громадян", - уточнив Сікорський в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
У той же час глава МЗС відразу ж звернув увагу, що існують межі прикордонної зони. І особи, які перетнуть її без відповідної візи і будуть затримані, уже не зможуть відвідувати країни, що входять у Шенгенську зону. Їм буде відмовлено у візі.
Поки що межі прикордонної зони є предметом переговорів. Але польська сторона пропонує, щоб у прикордонну зону входили цілі райони. "Це дозволить не ділити райони, міста та полегшить роботу прикордонної адміністрації", - пояснив Сікорський.
Нагадаємо, раніше Україна підписала угоду про малий прикордонний рух з Угорщиною. Схожа угода буде підписана і зі Словаччиною.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас