Акціонери "Київміськбуду" бояться за свої акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери "Київміськбуду" бояться за свої акції

Нерухомість
846
5 лютого акціонери ВАТ "Трест міськбуд-4" розглянуть зміну статуту компанії і деномінацію акцій. Власники 26% акцій тресту, ЗАТ "Сучасне будівництво" (входить у Групу компаній "ТЕКТ"), стверджують, що таке рішення створить передумови для незаконних маніпуляцій акціями підприємств, що входять у холдинг "Київміськбуд".
"Деномінація передбачає зменшення номіналу акцій. У нас є сумнів у діях нового реєстратора ТОВ "Термінал реєстр". Частина власників після деномінації може позбутися своїх акцій - їх можуть просто списати", - повідомив Олександр Голіздра, начальник відділу маркетингу та зв'язків із громадськістю ГК "ТЕКТ". За його словами, якщо компанія втратить свій пакет, то буде подавати в суд. "Ми вже виграли суд і скасували емісію акцій тресту, коли нас як власників позбавили можливості купити частку акцій додаткової емісії", - додав Голіздра.
"Ми не знаємо причин деномінації акцій. Власники акцій нам не пояснили цей свій крок", - повідомив "і" Олександр Левчук, заступник голови правління з економічних питань ВАТ "Трест міськбуд-4". Старший віце-президент ХК "Київміськбуд" Василь Можар відмовився від коментарів, пославшись на те, що не займається цим питанням. Олександр Голіздра стверджує, що "маніпуляції з акціями підприємств, що входять у холдинг, націлені на його тіньову приватизацію".
Почесний президент холдингу "Київміськбуд" і народний депутат (НУНС) Володимир Поляченко повідомив "і", що не допустить продажу холдингу. "Якщо хтось хоче розбарахолити акції, щоб потім роздерибанити активи "Київміськбуду", то мені в кошмарному сні не присниться, щоб хтось зміг це зробити. Уже продали і "Трест-6", і "Трест-2" - немає їх уже. Я зроблю все, щоб безграмотної приватизації "Київміськбуду" не було", - додав Поляченко.
Експерти порівнюють можливий продаж "Тресту міськбуд-4" із продажем "Тресту "Київміськбуд-2". Покупку останнього приписують російській компанії МГ "Северсталь". 29 січня 2008 р. реєстратором "Тресту-4" замість компанії "Система-Р" став ТОВ "Термінал реєстр", що гравці ринку пов'язують із депутатом Київрада В'ячеславом Супруненком. А торік реєстратором "Тресту "Київміськбуд-2" перед продажем була компанія ТОВ "Адрем". Її керівником був Олександр Науменко, що паралельно очолював ТОВ "Еквіс", власником якого значаться юридична фірма "Еквітас" і компанія "Паладіс", що належить братам Супруненкам. Після декількох судів великими акціонерами "Київміськбуду-2" стали "Національна транспортна компанія" - 24,5%, ТОВ "Техкапіталпроект" - 24,4% і ЗАТ "Інноваційна промислова компанія" - 23,8%. Однак дві із цих компаній зареєстровані за однією адресою, що збігається з адресою представництва "Северстали" в Україні.
ВАТ "Трест міськбуд-4" (до 2006 р. - ВАТ "Хрещатикбуд"), що входить у ХК "Київміськбуд" - одне з найстарших будівельних підприємств Києва. Найбільші акціонери: АТ ХК "Київміськбуд" - 36,3% акцій і ЗАТ "Сучасне будівництво" - 26,2% акцій. Інші акції перебувають у менеджменту підприємства і фізичних осіб. Найвідоміші об'єкти тресту: реконструкція вулиці Хрещатик у Києві, реконструкція НСК "Олімпійський", будівництво будівлі Конституційного суду України, Палацу культури "Україна". ЗАТ "Сучасне будівництво" входить у Групу компаній "ТЕКТ". У власності ЗАТ перебуває 26% акцій ВАТ "Трест міськбуд-4".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас