СМЕ купить Nymex за 11 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СМЕ купить Nymex за 11 млрд. дол

Фондовий ринок
87
Найбільша у світі біржа деривативів CME Group Inc. зробила пропозицію про покупку Нью-Йоркської товарно-сировинної біржі (Nymex) за $11 млрд., говориться в повідомленні компаній.
Чиказька CME готова заплатити акціонерам Nymex Holdings Inc. $36 грішми і 0,1323 власною звичайною акцією за кожну акцію Nymex.
З урахуванням котирувань CME, що відзначалися при закритті торгів на фондовому ринку США в минулу п'ятницю, одна акція Nymex оцінюється приблизно в $119,22.
Ця сума становить премію у розмірі 11% стосовно ціни закриття акцій Nymex у п'ятницю.
CME Group була створена в липні 2007 р., коли Chicago Mercantile Exchange Holdings купила Chicago Board of Trade, свого найбільшого конкурента серед ф'ючерсних бірж США. На Nymex, найбільшій у світі біржі сировинних ф'ючерсів, історія якої нараховує більше 130 років, ідуть торги контрактами на постачання енергоносіїв, включаючи нафту, бензин, природний газ і електроенергію.
Її підрозділ Comex проводить торговельні операції з металами, у тому числі із золотом, сріблом і міддю. Nymex розмістила свої акції на ринку в листопаді 2006 р. У випадку злиття з Nymex біржа CME Group одержала б контроль приблизно над 95% американських ф'ючерсів і опціонів на ф'ючерси. Пропозиція CME про об'єднання сприйнята як ще одне свідчення стрімкої консолідації серед світових бірж, багато з яких в останні роки провели успішні IPO.
Інформаційний сайт про алмази проданий з рекордом
Компанія Sarin Technologies, світовий лідер постачання точного устаткування для алмазної промисловості, оголосила про придбання 23% акцій інтернет-порталу IDEX Online на загальну суму в $3,4 млн. Виплата пройде в три етапи до червня 2009 р.
Заснована в 2000 р., компанія IDEX Online є відомим новинним і аналітичним порталом, онлайн-оператором алмазної торговельної мережі типу B2B, а також видавцем галузевого журналу. Відповідно до умов договору, Sarin Technologies зобов'язується інвестувати в компанію IDEX Online $3,4 млн. і зберігає за собою право в майбутньому збільшити капіталовкладення ще на $3 млн.
"Через те, що алмазна інтернет-торгівля займає усе більш і більш важливе місце в постійно мінливій алмазній промисловості, Sarin, що цього року відзначає 20-річчя компанії, розглядає IDEX Online як важливе стратегічне капіталовкладення", - відзначив Зев Лешем, управляючий директор Sarin Technologies.
На думку Абрама Стерна, виконавчого директора IDEX Online, інвестиція подібного роду від гравця галузі масштабу Sarin дозволить компанії і надалі розвивати технічну інфраструктуру та збільшувати присутність на світових ринках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас