У російських ЗМІ стартує передвиборна рекламна кампанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У російських ЗМІ стартує передвиборна рекламна кампанія

93
Сьогодні стартує рекламна компанія. В засобах масової інформації Росії стартує передвиборна рекламна кампанія кандидатів у президенти.
Агітація дозволена із сьогодні, 2 лютого, - за місяць до виборів президента Росії, які призначені на 2 березня.
Протягом місяця кандидати на посаду президента країни і політичні партії, що їх висунули, зможуть розміщати в ЗМІ агітаційні матеріали, оплачені з виборчих фондів.
По сім годин безкоштовного ефіру для інформування виборців надали телеканали Росія, Перший канал і ТВ-центр, а також три радіостанції: Маяк, Радіо Росії і Голос Росії.
Відповідно до закону, половина ефірного часу відведена для передвиборних дебатів. Одна третина часу надається політичним партіям, що висунули кандидатів, а час, що залишився, використовується кандидатам для своїх рекламних роликів і виступів.
За пост президента РФ будуть боротися перший віце-прем'єр РФ Дмитро Медведєв - кандидат від Єдиної Росії, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, лідер КПРФ Геннадій Зюганов, а також лідер Демократичної партії Росії, самовисуванець Андрій Богданов.
За законом, безкоштовний ефірний час для агітації на держканалах виділяється по буднях, і тому рекламну кампанію на радіо і телебаченні можна буде почути та побачити лише з понеділка.
Кандидати в президенти також мають право агітувати і за свої гроші.
Проте, за інформацією федеральних телеканалів і радіостанцій, додатковий ефірний час на вихідні ніхто з кандидатів не викуповував.
За словами експертів, кандидати воліють купувати додатковий ефірний час ближче до закінчення виборчої кампанії.
Агітаційний період завершується опівночі з 29 лютого на 1 березня. Останній день перед виборами традиційно буде днем без агітації.
За результатами жеребкування в Центвиборчкомі Перший канал, телеканал Росія і ТВЦ виділяють по 7 годин ефірного часу.
Безкоштовно агітувати кандидати також можуть і на смугах більш ніж 20 загальноросійських друкованих видань.
Нагадаємо, президентські вибори в Росії пройдуть 2 березня. За даними всеросійського центра вивчення громадської думки, явка на виборах президента РФ складе 70,7%. 27 січня були оприлюднені дані соцопитувань, за якими за Дмитра Медведєва готові проголосувати 60%, за Володимира Жириновського - 7%, за Геннадія Зюганова - 5%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас